Далече от Гърция тези дни! Връхлита циклонът Кирки

Гърция се готви за циклона „Кирки“, който ще донесе със себе си гръмотевични бури, градушка и силен вятър. През следващите три дни се препоръчва да се избягват пътувания, предимно в южната част на страната.

Прогнозните данни на Националната обсерватория в Атина показват, че атмосферната циркулация ще благоприятства за пренос на прах от Северна Африка, особено в източните и южните части на страната.

Лошото време, причинено от „Кирки“, първоначално ще удари островите в Йонийско море, в Пелопонес и Крит. Централна Гърция (включително Атика), Евия, Тесалия, южните части на Епир и Цикладите, които ще бъдат засегнати постепенно.

Температурата ще спадне по отношение на максималните си стойности, главно в централните и южните части. Дъжд, силен вятър и градушки вече обхванаха Гърция в последните часове, съобщават от Гражданска защита. Властите предупреждават със съобщения по мобилните телефони кои райони са рискови в следващите дни.

Днес фериботите се движат по разписание, но има вероятност част от направленията да се прекъснат, поради морски бури. На островите в Егейско море също вали силен дъжд с очакване за градушки на Крит. Фермерите изтеглиха техника и животни далеч от реки и морето.

Пътна полиция проверява колите дали са снабдени с вериги.

Четете още

Избор на редактора