Дани Мастерсън виновен за две изнасилвания

Съдът в Лос Анджелис призна актьора Дани Мастерсън за виновен по две от трите обвинения за изнасилване при повторен процес в сряда, според окръжния прокурор на Лос Анджелис, съобщи BBC.

По третото обвинение журито е останало без глас, съобщи окръжният прокурор.

„Искаме да изразим благодарността си към трите жени, които излязоха и смело споделиха преживяванията си. Техният кураж и сила са вдъхновение за всички нас“, заяви окръжният прокурор Гаскон. „Макар да сме разочаровани, че журито не осъди Мастерсън по всички обвинения, ние уважаваме решението им.“

47-годишната звезда от „Шоуто на 70-те“ пледира невинен за изнасилването на три жени в дома си при отделни инциденти между 2001 и 2003 г.

Той е изправен пред възможна присъда от 30 години до доживотна в щатски затвор.

След произнасянето на присъдата в сряда Мастерсън е бил задържан под стража.

Процесът започна на 24 април, а делото бе предадено на съдебните заседатели на 17 май. Мастерсън е представляван от адвокатите Шон Холи и Филип Коен. Заместник-прокурор Ариел Ансън и заместник-прокурор Райнхолд Мюлер са обвинители по делото.

Мастерсън е най-известен с ролята си на Стивън Хайд в „Шоуто на 70-те“, което се излъчва в продължение на осем сезона по Fox от 1998 г. до 2006 г. и в което участват Мила Кунис, Аштън Къчър, Лора Препон, Тофър Грейс и Уилмър Валдерама.

Четете още

Избор на редактора