Да си припомним Борисов: На прост човек какво се набива, Томиславе?

„Изтече скандален запис от заседание на Демократична България“ 

Изслушайте го тук. Ще се шокирате.

На записа ще чуете нормални хора, които си говорят културно, обсъждат сложната политическа ситуация, обмислят възможните ходове за тях, без да обиждат, без да псуват и без да показват неуважително отношение към когото и да било – нито към политици, нито към граждани, нито към политическите процеси и държавните правила.

Наистина шокиращо!

Сега си припомнете как говори Бойко Борисов със съпартиеца си Томислав Дончев:

  1. За гражданите, които протестират срещу цените на горивата и срещу вдигане на данъците;
  2. За другите политици;
  3. За държавата, правилата, нашите пари и политическите правила и процеси по принцип.

Подбрах за Вас специално следното:

Из запис 1:

“Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се е*ава майката и така нататък.

Това може простия човек.…

Ес- класа начело на протеста. Ами тя харчи двайсет на сто бензин, бе… Дже-класата харчи трийсе на сто в Бургас… И той ми протестира за цена на горива… Абе, уйо……

Бедният човек се вози на градския транспорт, който е най-добрия, в София, а не се задръства града.….

Само че когато си обграден от тъпанари нито може да се прави политика, нито да се говори истината и да се праят реформи. Няма такова нещо.

Естествено… Сто пъти ви казах, крепиме фронта до европейските избори. Европейските избори като ги набиеме, тогава вече може да им говориме. До европейските избори секо нещо, което правите, им дава… Сега не е момента да дигаме данък? Не е сега момента. Правилно ли е? Правилно е.

Ако има разумни хора ще кажат – ашколсун…

Във Финладния забраняват вече в града Хелзинки да се движат коли от догодина… Само градския транспорт…Електро… Но това са финландци, не са БeГe, не са си избрали един прост летец! Бил летец… Ми ние имаме хиляди летци! Тоя къде вози по двеста и петдесе пътника в самолета е сто пъти повече летец… у гражданската авиация… П*чка им майчина!…

Да си е*е п*тката майчина! Аз питам защо сега дигаме тоа данък, правилния данък… Не мое ли юни да се дигне?…

Знаеш ли колко е прихода у бюджета повече от тоя данък – двайс милиона… Толкова, колко дадох на Генчо Начев за болницата да си дострои…

…И влиза в общинските бюджети. Я да си е*ат майката! …Чакай сега… че ме ядосваш и ти… Са че ги опрая!…“

Из запис 2:

„Не само, просто Цвета да каже: “Аз съм проста кърджалийска п*тка и не мога да правя разлика между масово изстъпление и геноцид. Съобразете се с моята прототия и така…И толкоз.

Аз сутринта три пъти, нали, им обяснявах, че понеже съм прост и не знам английски всъщност и не съм разбрал това, което ми е казал правилно и съм ги нае*ал зверски едни чужденци премиери. И сега като се усетиха, че съм им го вкарал, а аз съм се оправИл, а те са затънали, и се обаждат да ми кажат, защо съм ги…. И викам, а, бе, не е с лошо, прост съм. Нали английският ми е лош… Всъщност, аз мислех, че това искате. Мама му да е*а! Язък…

Ама то се набутало вече у дупарата и си се такова, и си се върти, да, и си става.

Сутринта имах случай и това и Горанов беха, Сотир, Гешев…по телефона и се смеят тихо… А аз със такова удоволствие му обяснявам на колегата немец, баварец, че вследствие на моята простотия всичкото се е случило. И после след малко на колегата унгарец и на колегата поляк.

И накрая Гешев вика: “А,бе, аз обичам да се праим на луд, ама вие, г-н премиер, май си праите много успешно. Не, бе, викам, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен.

Иначе-е-е, раздуйте това, че вкарах така го-о-о вкарах… . АДФИ, товааа – КФН, това кафене по Еврохолд… на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене. Това е много важно.

А това за къщата за гости как се движи…(кратка пауза) за това сутринта аз съм го разпоредил… А виж ти на 200 къщи за гости как ще прибереме. (пауза) Да-а-а. А на Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или утре обвинение. Ше го съсипа. Те са…. Аз го предупредих.“

Е, как ви се струва разликата в нивото?

Мнението на Методи Байкушев е от личната му страница във Фейсбук. Заглавието е на редакцията.

Четете още

Избор на редактора