Двама застреляни с Калашников в Марсилия

Млади мъж и жена бяха убити при стрелба с автомат „Калашников“ във френския град Марсилия. Други трима души са били ранени, съобщи bTV, позовавайки се на Франс прес. Вероятно причината е търговия с наркотици.

Стрелбата е станала малко преди 23:00 ч. снощи в един от най-бедните райони на Марсилия.

„Петимата души бяха в колата си на паркинга на McDonald’s, когато до тях спря автомобил. Убиха 22-годишния шофьор и 25-годишната му спътничка отпред с изстрели от „Калашников“, заяви главният прокурор на града Никола Бесон.

В колата отзад са се возили още трима души – двама мъже и една жена. Двама от тях са тежко ранени. Единият мъж е улучен в гърдите, а жената е загубила палеца си. Третият пътник е получил само леки наранявания.

И тримата мъже в колата са били известни на полицията с участието си в търговия с наркотици и насилие в региона около южния град Тулон. Жените не са имали криминално досие.

„Профилът на тези лица ни позволява да видим, че се намираме в контекста на „наркоубийства“, които може да имат много силна връзка с трафика на наркотици“, допълни главният прокурор.

На мястото на инцидента полицията е открила гилзи от 7,62-милиметрови боеприпаси, използвани в автоматите „Калашников“. Наблизо е намерен и опожарен автомобил, който вероятно е на стрелците. Полицията води разследване за убийство и опит за убийство, свързано с престъпна група.

През последните години в Марсилия се наблюдава увеличаване на случаите на насилие, свързано с търговията с наркотици. Само тази година там са убити над 45 души.

Четете още

Избор на редактора