Добрев: Кабинет без ГЕРБ или ДПС е невъзможен математически

Кабинет без ГЕРБ или ДПС не може математически. ГЕРБ не поставят условия за преговори с другите партии за съставяне на кабинет, но няма и да се съгласят с всичко. Това заяви пред NOVA Делян Добрев.

„Бях против да се водят разговори с „Продължаваме Промяната”, дори и през медиатори, защото не виждам с какво те могат да помогнат за доброто управление на държавата. Те управляваха държавата по ужасен начин и това може да се докаже със статистически данни.

По тяхно време се сключиха най-големите корупционни сделки – и в газа, и в горивата. Тезата на Борисов и на партията е, че е прекалено важно да има кабинет, тъй като предстои тежка зима”, обясни един от лидерите на ГЕРБ.

„Преговорите не могат да се водят конструктивно от партийни лица, затова трябва да има въпросните медиатори – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, които не са скарани с никого. Те могат да помогнат да се изгладят конфликтите между нас и ПП, и ДБ”, каза Добрев.

Той обясни, че за да има кабинет, той трябва да е с участието или на ГЕРБ, или на ДПС, или на „Възраждане”. „Възраждане” е изключено от всички партии. Остават ГЕРБ и ДПС. Кабинет без ГЕРБ или ДПС не може математически”, каза Добрев.

„Ако нашият мандат е неуспешен, и бъде връчен мандатът на втория или третия, то този втори или трети трябва да избере или ГЕРБ, или ДПС, за да имат 121 депутати. Заявките им отсега, че няма да е нито ГЕРБ, нито ДПС, означава, че те заедно с „Възраждане” правят коалиция за нови избори. Тези партии работят в посока да има нови избори. В политиката няма ли разговори – няма и политика”, заяви Добрев.

„Не поставяме условия за преговорите. Това не означава, че ще се съгласим на всичко, което искат останалите партии. Но сме съгласни на достатъчно големи компромиси в името на това да има правителство”, допълни още той.

Добрев обясни, че ГЕРБ ще работи за довършването на магистрала „Хемус” и за връщането на контрола на държавата на „Капитан Андреево”. Позицията на партията е „за” членството на Украйна в НАТО, стана ясно още от думите на Добрев.

Четете още

Избор на редактора