Денвър се разправи с Лейкърс и е на финал в НБА

Отборът на Денвър Нъгетс спечели титлата в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация и за пръв път от влизането си в лигата през 1976 ще играе във финалите.

Там съперник на отбора ще бъде победителят от финала в Източната конференция, в който Маями Хийт води с 3-0 победи на Бостън Селтикс.

В четвъртия мач от финала на Запад Денвър постигна победа със 113:111 като гост на Лос Анджелис Лейкърс и по този начин затвори серията с 4-0 успеха.

Денвър изоставаха с 15 точки на полувремето, но с много силна игра в третата четвърт, която спечелиха с 36:16, успяха да обърнат хода на мача. Над всички за победителите бе центърът Никола Йокич. Сърбинът записа „трипъл-дабъл“ от 30 точки, 14 борби и 13 асистенции и това му донесе приза за „Най-стойностен играч“ в серията.

Йокич бе активно подпомогнат и от останалите титуляри в селекцията на гостите. Джамал Мъри завърши с 25 точки, Аарън Гордън реализира 22, Майкъл Портър-младши отбеляза 15, а с 13 остана Кентейвиъс Колдуел-Поуп.

За Лейкърс ЛеБрон Джеймс вкара 40 точки. 38-годишното крило на „езерняците“ бе на терена през всички 48 минути без четири секунди, като овладя и 10 борби и направи 9 асистенции.

Той имаше възможност и да прати мача в продължение, но в последната атака в мача бе спрян под коша от Гордън и Мъри. Антъни Дейвис вкара още 21 точки за Лейкърс, а Остин Рийвс приключи двубоя със 17.

Четете още

Избор на редактора