Денков: Ако процесите не вървят, ще си подам оставката

Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата, заяви премиерът Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

Денков каза, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят начин да се разберат помежду си, съобщава БТА.

Службите не са спирали да работят, каза пред журналисти министър-председателят Николай Денков, коментирайки темата за ситуацията в Руската федерация.

На въпрос от журналисти има ли постъпили искания от български граждани да бъдат евакуирани от територията на Руската федерация, Денков отговори: „Краткият отговор е – не“.

„Искам ясно да кажа, че има много упорита информация, която се разпространява, както от някои сайтове и в социалните мрежи, така и от някои политици. Тази дезинформация има една-единствена цел – да плаши хората. Никога не е ставало дума да изпращаме някакви български войски, медицински сестри или лекари някъде. Това, което сме казали, е, че ще подготвяме украински медицински сестри и лекари“, каза още премиерът.

„Има политически сили, които нямат позитивни послания. Единственото, което им остава, е да плашат хората. Такава политическа сила е „Възраждане“, която открито отправя призиви, включително от лидера, срещу демократичната система в България“, допълни той по темата.

БТА припомни, че на 24 юни в Министерския съвет се проведе съвещание във връзка с изострената ситуация в Руската федерация. В него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министрите на отбраната и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, председателят на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, председателят на Държавната агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев и директорът на службата „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев.

Четете още

Избор на редактора