Ден на траур в Елхово в памет на убития граничен полицай

Кметът на община Елхово Петър Киров обяви 9 ноември за Ден на траур в памет на загиналия при престрелка край границата 32- годишен полицай Петър Бъчваров.

Той беше смъртоносно ранен вечерта в понеделник, при опит да спре влизането на нелегални мигранти в България, в района на село Голям Дервент.

32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров беше убит по време на обход на преградното съоръжение на българо-турската граница, съобщи  БНР.

Заедно със свой колега- военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата. При огледа полицейският служител е ранен смъртоносно от куршум, изстрелян от Турция.

Разследването на трагичния инцидент продължава втори ден.

Турските власти са задържали двама души, а България очаква информация за разпитите им и покана в разследването да се включат и наши експерти.

От окръжната прокуратура в Ямбол е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт на длъжностно лице.

Към момента няма яснота дали съдебният процес ще бъде гледан в България.

В памет на младши инспектор Петър Бъчваров днес националният флаг на всички общински сгради в Елхово ще бъде свален наполовина. Посмъртно той ще бъде награден с почетния знак на МВР.

Четете още

Избор на редактора