„Депеш мод“ с нов албум и турне през 2023 г.

Групата „Депеш мод“ се завръща в Румъния на 26 юли 2023 г., предаде специално за БТА агенция Аджерпрес. Концертът ще бъде в Националната арена в Букурещ и е част от световното турне „Мементо мори“ (Memento Mori, „Помни смъртта“, лат.), се казва в прессъобщение, изпратено във вторник от организаторите.

Групата, включена през 2020 г. в Залата на славата на рокендрола, обяви издаването на нов албум, последван от световно турне. Петнадесетият студиен албум на „Депеш мод“ ще се казва „Мементо мори“ и ще излезе през пролетта на 2023 г.

Дейв Гаан и Мартин Гор вече съобщиха, че турнето „Мементо мори“ ще започне през март със серия от специални събития в Северна Америка, последвани от концерти в Европа от май нататък. Концертите ще включват песни от новия албум, но и песни от предишни албуми, които вече са известни, съобщиха организаторите.

Прессъобщението за концерта на „Депеш мод“ в Букурещ цитира думите на Мартин Гор, че групата е започнала да работи по този проект в началото на пандемията и темите са директно вдъхновени от този период. „След загубата на Флеч, ние решихме да продължим, като бяхме убедени, че това е, което той би искал, и това послужи, за да придаде специално значение на проекта“, казва Гор по повод албума „Мементо мори“.

Турнето „Мементо мори“ ще бъде 19-ото турне на „Депеш мод“ и първото от повече от пет години. Най-новото и най-дълго турне на „Депеш мод“ – „Глоубал спирит тур“ (Global Spirit Tour – 2017-2018) с над 130 концерта изведе групата пред повече от три милиона фенове, както в Европа, така и в Северна Америка. Румъния също беше сред щастливите страни с шоу на живо в град Клуж-Напока в централно-западната част на страната.

„Мементо мори“ ще бъде 15-ият студиен албум на „Депеш мод“ и продължение на аплодирания от критиците „Спирит“ от 2017 г., който стана номер 1 в 11 територии и топ 5 в над 20 други страни.

Билети за концерта на „Депеш мод“ в Националната арена в Букурещ могат да бъдат закупени от billete.emagic.ro, както и от мрежите iaBilet.ro и Entertix.ro от петък в 10:00 часа, съобщават организаторите.

Четете още

Избор на редактора