Депутатите привикват Борисов и Станишев за Пловдивския панаир

На първото си заседание днес „Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с поемането на пълния контрол на „Международен панаир – Пловдив“ АД от предприемача и почетен консул на руската федерация в Пловдив Георги Гергов чрез действия на централната власт и на местните власти в общините Пловдив и Варна от 2016 г. насам“ реши да изслуша двамата бивши премиери – Борисов и Станишев, Георги Гергов, Корнелия Нинова, Румен Овчаров, кметовете и председателите на общинските съвети на Пловдив и Варна, както и представители на групите на общинските съвети.

Беше предложено кметовете и председателите на общинските съвети да бъдат задължени да излязат с проекторешения за излизане от казуса с приватизацията на панаира и поемането на пълния контрол върху дружеството от страна на Георги Гергов, който и сега има мажоритарно участие.

Временната комисия ще изиска от държавните институции цялата документация, която може да има отношение към сделката за панаира.

Ние не можем да се намесим в споровете на публични и частни субекти, ние можем само да излезем с доклад, посочиха участници в комисията. С тази комисия правим още един панаир, защото не можем да излезем с решение, каза Рамадан Аталай (ДПС).

Панаирният комплекс в Пловдив е разположен на 352 декара, а общите изложбени площи са близо 138 декара. Комплексът разполага с 19 палати и модерен конгресен център с 13 зали за семинари и конференции.

Четете още

Избор на редактора