На 7 юли от „Възраждане“ обвиниха депутата, че неправомерно се е явил на конкурс за директор на дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“. Според Николай Дренчев той е кандидатствал за поста без необходимия ценз, докато е депутат, пуснал си отпуск и продължил да работи в НС.

Малко след това от „Продължаваме Промяната“ излязоха с опровержение. Според тях Гвоздейков наистина се е явил на конкурс, който е обявен още преди старта на предизборната кампания. „Впоследствие печели конкурса, но не се явява в 14-дневния срок, за да бъде назначен. Според действащата нормативна уредба, ако служителят не встъпи в длъжност или не положи клетва в този срок, органът по назначаването издава акт за назначаване на следващия класиран кандидат“, казват още от партията. И подчертават, че Гвоздейков не е бил депутат, когато конкурсът е обявен и е имал искания ценз за участие в конкурса.

„Обвиненията на „Възраждане“ са абсолютни лъжи. Когато говориш за нещо, трябва да го провериш“, контрира самият Гвоздейков.

Очаквано депутатите удовлетвориха искането му. Със 111 гласа „за“, 29 – „против“ и шестима въздържали се парламентът прекрати правомощията на Гвоздейков. Настоятелните молби от ИТН в лицето на Тошко Йорданов по време на дебатите Гвоздейков да промени решението си се оказаха безрезултатни.

Влизащият на неговото място в парламента Христо Янков е юрист. Той е роден в Котел. Завършил е гимназия с преподаване на западни езици “Захарий Стоянов” в Сливен, а след това „Право“ в Софийския университет.

Преди няколко дни парламента напусна и заместник-председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Виктория Василева. Тя също посочи, че е взела решението си без външен натиск.