Дешан: По-добре да бяхме паднали с 3:0

Селекционерът на Франция Дидие Дешан беше изключително разочарован след загубата от Аржентина. „Петлите“ бяха на крачка от защитата на световната си титла, но загубиха след изпълнение на дузпи след трилър – 2:2 в редовното време и 3:3 в продълженията.

„По-добре да бяхме паднали с 0:3, тогава нямаше да съжалявам толкова. Тогава нямаше да има какво да кажа – заяви Дешан. – Не направихме каквото трябва в първия един час, но след това показахме кураж, енергия, класа.

Изстискахме Аржентина. Но накрая вижте как завърши всичко. Когато си докосвал нещо и то ти се изплъзне накрая, е още по-тежко. Но ще трябва да се примирим.“

Наставникът на Франция обясни и двете двойни смени. В края на първото полувреме Дешан извади Оливи Жиру и Усман Дембеле, за да пусне Маркус Тюрам и Коло Муани. В 70-ата минута пък изкара Антоан Гризман и Тео Ернандес, като на техните места се появиха Кингсли Коман и Едуардо Камавинга.

И четирите смени проработиха добре, но не достатъчно, за да може Франция да излезе краен победител в дуела с Аржентина.

„Направих тези промени, защото не бях доволен. Знаех, че можем да играем по-добре. Това по никакъв начин не означава, че хвърлям вината за загубата върху играчите. Заради различни причини не успяхме да покажем най-доброто, на което сме способни, но няма да влизам в подробности“, каза още Дешан.

Четете още

Избор на редактора