Джина Лолобриджида кътала милиони в офшорка в Панама

Анонимна фирма със седалище в Панама съхранява милиони евро от богатството на Джина Лолобриджида, съобщи в свое разследване италианският седмичник „Еспресо”.

Звездата почина на 16 януари в Рим на 95-годишна възраст и остави завещание, според което наследството й трябва да се раздели между нейния син Андреа Милко Скофич и личния й асистент Андреа Пиацола.

То е написано през 2017 и оставя половината от наследството на Милко, както предвижда италианският закон. Асистентът на Джина – Пиацола, обаче беше даден под съд от него по различни дела, но той отхвърля всички обвинения.

Досегашното разследване е успяло да стигне само до част от богатството на актрисата в чужбина. Според „Еспресо” офшорното дружество в Панама, което крие част от милионите евро, се нарича Bewick International Inc.и е създадено на 6 март 2014 г.

То е активно и в момента, но е загадка кои са акционерите му. Мандат да управлява парите на фирмата имала „Луиджиа Джина Лолобриджида”, както е рожденото име на звездата. Тя била оторизирана на въпросната дата да открие банкова сметка в княжество Монако с „пълна власт да управлява всички фондове”.

Според Микеле Силвери Джентилони, адвокат на сина на актрисата Милко, „от документите излиза наяве съществуването на поне една офшорна фирма, но дори и италианските съдии не знаят името й”. Следите тръгвали от римската вила на актрисата, която се води на името на фирма за недвижими имоти.

Тя пък стои начело на холдинг в Монако. И той бил анонимен, но през 2018 открил банкова сметка, посочвайки Джина Лолобриджида като свой бенефициент.

Според адвоката нейният капитал се състоял от 200 акции, които и до днес не били инвентаризирани в наследството на звездата и не се знаело кой точно ги държи. Засега за изчезнали се водят 3,9 млн.евро от княжество Монако – става въпрос за печалбата от продажбата на бижута на актрисата на търг в Лондон.

Четете още

Избор на редактора