Джоди Фостър – щастливата влюбена съпруга

В старо интервю с Джоди Фостър журналист директно пита 17-годишната тогава актриса: „Какви момчета харесваш?“. Въпреки младостта си, Джоди не губи самообладание и умело заобикаля въпроса. Изражението на лицето ѝ обаче говори само за себе си.

По онова време Джоди осъзнава, че е по-добре да не говори за интересите си и подробности от личния си живот пред обществеността. Предпочита да ги запази в тайна и да се съсредоточи единствено върху кариерата си.

Рики Мартин също се държа по подобен начин в продължение на много години, преди да разкрие публично, че е хомосексуален.

През 1998 г. тя ражда първия си син Чарлз Фостър, а три години по-късно и втория си – Кит Фостър. Джоди не коментира кой е бащата на децата.

35 години от същото интервю, през  2013 г. Джоди получава награда за изключителен принос към филмовата индустрия. На церемонията тя най-накрая разкрива истината пред присъстващите: „В мен дойде внезапно желание да кажа нещо, което никога не съм успявала публично.“

Звездата разкрива, че в момента е необвързана, а от 1993 до 2008 е живяла с продуцентката Сидни Бернард. През това време в залата имало двама души, които не били изненадани от речта на Фостър – синовете ѝ Чарли и Кит. Останалите в публиката се разплакали. Честността на актрисата тази вечер докоснала много сърца.

През същата година, в която Джоди се разкрива пред света, тя среща своята любов в лицето на Александра Хедисън, която в миналото също е работила като актриса. През 90-те години на миналия век тя участва в телевизионни предавания, но по-късно осъзнава, че това не е за нея, и се насочва към фотографията.

Александра се занимава с дизайн на жилища, а проектите ѝ са представени в музеи, галерии и обществени и частни колекции по целия свят. В миналото се е срещала с Елън ДеДженерис, а по-късно се събира с Порша де Роси.

Фостър и Хедисън водят личен живот, но не се появяват заедно в публичното пространство, така че новината за сватбата им е изненада за мнозина. Двойката сключва брак през 2014. И въпреки че връзката им вече не е тайна, дамите рядко се появяват заедно в публичното пространство.

Единствено на филмовия фестивал в Кан през 2021 се появиха на червения килим, хванати за ръце. Двете сияеха от щастие и се целуваха под светкавиците на фотоапаратите. А през същата година Джоди Фостър получи още един „Златен глобус“, този път за ролята си във филма „Мавританецът“.

И както през 2013, в речта си при приемането на наградата актрисата отново беше изключително откровена. Тя говори чрез видео от дома си, седнала до своята любима. Започна речта си с думите: „Обичам съпругата си, благодаря ти, Алекс!“. И я завърши с целувка към Хедисън.

Четете още

Избор на редактора