Три победи делят Джокович от 22-ра титла от Шлема

Новак Джокович продължава атаката на 22-ата си титла от Големия шлем. 35-годишният сърбин се класира за четвъртфиналите на Australian Open, след като с лекота се наложи над представителя на домакините Алекс де Минор с 6:2, 6:1, 6:2 след 2 часа и 7 минути игра на корта.

Ноле не остави никакви шансове на съперника си още от средата на първия сет, когато в шестия гейм направи първия си пробив в мача, за да поведе с 4:2. След това Джокера спечели подаването си и направи още един брейк в сервиса на Де Минор и спечели частта с 6:2.

Сърбинът предопредели изхода на втория сет с два бързи пробива, благодарение на които се откъсна с 4:0. Това му беше достатъчно, а австралиецът спечели един почетен гейм до края на втората част, завършила при резултат 6:1 в полза на Ноле.

Третият сет започна по същия начин като предишния. Джокович започна са два пробива и поведе с 4:0. Едва след това Де Минор спечели първия си гейм. Последва размяна на спечелени геймове, а след това Ноле приключи срещата при първия си мачбол за 6:2 в третия сет.

Лидер по титли в Шлема е Рафаел Надал с 22. Джокович е с 21, а приключилият кариерата си Федерер е с 20.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Australian Open (@australianopen)

Четете още

Избор на редактора