Джокович пречупи Медведев след повече от 3 часа игра

Сърбинът Новак Джокович спечели и третия си мач от Червената група на Финалите на АТП в Торино.

В битка между двама бивши водачи в световната ранглиста Джокович се наложи с 6:3, 6:7(5), 7:6(2) над руснака Даниил Медведев, като срещата продължи 3 часа и 9 минути. Още от началото на мача в „Пала Алпитур“ двамата тенисисти се вкопчиха в много здрава битка, което едва ли мнозина са очаквали предвид почти напълно протоколния характер на мача. Преди него бе ясно, че след двете си победи над Стефанос Циципас и Андрей Рубльов Джокович е първи в групата, а Медведев след двете си загуби отпада.

И Джокович, и Медведев обаче не спряха да търсят победата и показа игра от най-висока класа. В първия сет Джокович направи разликата с пробив в осмия гейм, с който да поведе с 5:3. Във втория сет пробиви нямаше и Медведев го спечели след тайбрек със 7:5 точки. Третата част на мача също вървеше по подобен начин, когато в деветия гейм руснакът реализира първия си пробив в мача и поведе с 5:4. Той обаче не успя да задържи подаването си и в следващия гейм Джокович отговори с рибрейк, за да изравни за 5:5.

В решаващия тайбрек на третия сет 35-годишният Джокович определено бе по-свежият и закономерно се поздрави с крайния успех.

Впечатляващо бе и връщането на сърбина в мача след загубения втори сет, в чийто край той изглежда не добре физически и с доста зачервено лице. Джокович не спираше да се държи за главата, но успя да се „събере“ и да покаже обичайната си игра и в третия сет. За победата си той ще вземе допълнителни 200 точки за световната ранглиста, както и още около 400 000 долара от наградния фонд.

На полуфиналите в събота Джокович ще играе с американеца Тейлър Фриц, който завърши втори в Зелената група. В другия полуфинал норвежецът Каспер Рууд ще срещне победителя от срещата между Циципас и Рубльов, които играят от 22:00 часа българско време тази вечер.

Общият награден фонд на Финалите на АТП е 14 750 000 щатски долара.

Четете още

Избор на редактора