Джокович се щракна с патерици след операцията

Новак Джокович претърпя операция на дясното коляно, съобщи световният № 1. Той получи разкъсване на менискуса по време на 1/8-финала си с Франсиско Серундоло на „Ролан Гарос“ в понеделник по време на 5-сетовата си победа.

Впоследствие на пресконференцията си 37-годишният сърбин разкри, че има вероятност да не излезе в 1/4-финала си срещу Каспер Рууд и в действителност носителят на трофея от миналия сезон се оттегли от турнира във вторник.

„В последните дни трябваше да взема тежко решение, след като получих разкъсване на менискус в последния ми мач. Все още осъзнавам всичко, но съм щастлив да ви съобщя, че операцията мина добре. Толкова съм благодарен на екипа от доктори, които бяха до мен, както и за огромната подкрепа, която получих от феновете ми. Ще сторя най-доброто от себе си, за да съм здрав и във форма, за да се завърна на корта възможно най-скоро. Любовта ми към този спорт е силна и желанието да се състезавам на най-високо ниво е това, което ме кара да продължавам“, написа Ноле в социалните мрежи.

Очакванията са Джокович да се възстановява минимум 3 седмици и участието му на „Уимбълдън“ изобщо не е сигурно. Целта му ще е да се завърне на корта за Олимпийските игри, които ще са точно в Париж от 26 юли.

Четете още

Избор на редактора