Джошуа срещу Нгану в Саудитска Арабия

Двукратният световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа ще боксира с бившия състезател от Ultimate fighting championship (UFC) Франсис Нгану в Саудитска Арабия, съобщават организаторите, цитирани от Ройтерс.

Джошуа планираше двубой с бившия шампион по версията на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър, който обаче загуби шокиращо от новозеландеца Джоузеф Паркър миналия месец. По-късно същата вечер британецът нокаутира Ото Валин.

„Сделката е завършена. Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану в голяма вечер в Рияд, Саудитска Арабия. Повече детайли ще научите на пресконференция в Лондон на 15 януари“, пише неговият промоутър Еди Хърн.

Според информация на ESPN, двубоят в Саудитска Арабия ще бъде проведен в началото на месец март. Седмици по-рано настоящият носител на пояса на WBC Тайсън Фюри ще срещне първенеца по версиите на WBA, WBO, IBF и IBO за излъчване на безспорен шампион.

Нгану загуби пояса си в тежката категория на UFC след провалени преговори за договор с организацията. Той стана свободен агент през януари миналата година и направи дебюта си в професионалния бокс срещу Фюри през октомври. Нгану загуби, но почти стигна до изненада, след като свали Фюри на земята с мощен удар с лявата ръка.

След загубата срещу Фюри, Нгану бе поставен на десето място в световната ранглиста на тежката категория от WBC, уточнява БТА.

Четете още

Избор на редактора