Днес в НДК се открива Панаирът на книгата

Софийският международен панаир на книгата се открива днес в НДК. Това ще е най-мащабното му издание след пандемията. Паралелно с панаира на книгата за десети пореден път ще се проведе и Софийския литературен фестивал.

Над 150 издателства и щандове на 4 етажа в НДК ще предложи панаирът до неделя включително. Всеки ден посетителите ще могат да се срещат с писатели, а чуждестранните автори, които ще дойдат в София специално за форума, са 18. Това е рекорд, каза Десислава Алексиева – председател на Управителния съвет на асоциация „Българска книга“:

На откриването днес ще присъства вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-кметът на София Мирослав Боршош, както и писателите Георги Господинов, Здравка Евтимова, Захари Карабашлиев, Стефан Цанев, Владимир Зарев, Алек Попов.

Издателите ще поставят за пореден път искането си 9-процентната ставка на ДДС за книгите и учебниците да се запази постоянно. Временната мярка, въведена заради икономическите ефекти от Ковид пандемията изтича в края на тази година.

Четете още

Избор на редактора