Днес слънце, в сряда лято, от събота започва захлаждането

Предимно слънчево ще е днес с временни увеличения на облачността над Източна България. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, в източните райони – от север-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°, в София – около 22°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд с по-значителни временни увеличения на облачността, но почти без валежи. Вятърът ще е слаб, със северна компонента. Максималните температури ще са 18°-21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През първите дни от новия месец ще се задържи сухо и с температури, по-високи от обичайните. Най-топло ще бъде в сряда, когато на места дневните ще достигат 25°-27°.

В събота вятърът в по-голямата част от страната ще е все още с южна компонента, в неделя отново ще се ориентира от запад-северозапад, в Северна и Източна България – до умерен. Температурите ще се понижат.

Четете още

Избор на редактора