Доган на концерта на Лили Иванова в Народния

Лили Иванова накара Ахмед Доган да напусне Сараите и да дойде в Народния театър за концерта й снощи.

Освен, когато гласува в изборната си секция и е сниман от фоторепортерите там, Сокола не се е появявал от 10 години на публично събитие, припомнят паметливи.

Да слушат на живо Лили дойдоха още председателят на парламента Росен Желязков, вицепрезидентът Илияна Йотова, президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС, на ПП, на „Възраждане“ са на първи балкон в залата. Там бе и принц Кирил, който съпровожда майка си царица Маргарита.

На концерта бе представена и книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“, която съдържа мисли на певицата за Бог, България и публиката, които тя е записвала през последните 15 години. Събрани са и част от интервютата на Лили Иванова от последното десетилетие. Показани са и всички нейни награди, сред които са двата приза „Златен Орфей“, десетки държавни и международни музикални отличия.

В книгата Лили се оглежда в оценките на хората, с които е работила и продължава да работи – поети, текстописци, композитори, музиканти. Освен респекта и преклонението, което изпитват към нея, има нещо, което всеки отчита –  Лили е променила в някаква степен живата им, вдъхнала им е част от своята енергия и устрем да се развиват само напред.

Бутиковият концерт в София бе второто събитие от турнето на Лили Иванова, което започна в Благоевград на 10 май. Следват Варна – 14 юни и 28 ноември, Велико Търново – 16 юни, Плевен – 20 юни, Бургас – 7 август, Созопол – 9 август, Пловдив – 12 август, Стара Загора – 17 август, Добрич – 4 септември, Враца – 18 септември, Хасково – 20 септември, Русе – 20 ноември.

Четете още

Избор на редактора