Долнопробна, корумпирана, жалка, бедна, отвратителна държава

Украйна ще победи, това е ясно вече от пръв поглед. Доброто винаги побеждава. Поне в книгите така пише, не че някой чете изобщо.

Даже Джон Рамбо победи лошите – първо местните американски простаци (на два пъти), после северните виетнамци, после афганските келеши. После всичко отиде по дяволите и Силвестър Сталоун се принуди да снима в България един от филмите си за „Непобедимите“, щото е по-евтино.

Но беше готино, даже някак мило. Прегърна се с Бойко и почти го разцелува по устата. Иска му се на бай Сталоун добрите и мускулести пичове да побеждават, да мятат ножовете в центъра, нашите куршуми да попадат винаги в целта, а чуждите да хвърчат опасно близко, но винаги наоколо. И да мрат само лошите, както си трябва.

На мен ми се иска същото. Откакто на 12-годишна възраст прочетох „Винету“, все това ми се иска. И откакто се причислих към добрите. Сериозно говоря – Винету и Поразяващата ръка са и мои любими герои, не само на Борисов.

Съжалявам, но ще се пошегувам с моя любим Силвестър Сталоун, носител на „Оскар“ за „Роки“ (не за роля, за сценарий!) – извън Холивуд нещата се случват по различен начин. В България (която е извън Холивуд) мускулите обикновено вършат работа на лошите. Не от днес. От 33 години насам.

Става ми малко лошо, като си дам сметка, че преди 33 години мислех: след 5, максимум 7 години (смятай от 1990 г. насам) ще се оправим. Тоест: ще заприличаме на нормална, демократична, западна държава. Поне ще ЗАПРИЛИЧАМЕ.

33 години минаха. Днес НИЕ ПРИЛИЧАМЕ на долнопробна, корумпирана до гуша, жалка, бедна, отвратителна държава, която се гордее с хиляда триста и нам-си-колко годишна история, сякаш на някого му пука за това. Питайте децата и внуците си – дреме ли им за 1300-годишната история на България. Отговорям веднага вместо тях – не им дреме. Те имат смартфони.

„НИЕ ПРИЛИЧАМЕ“ ли казах по-горе? Грешка. Ние СМЕ – долнопробна, корумпирана и да не продължавам…

Влизам в мрака, защото нямам достатъчно психологически инструменти, за да изляза от него без тежки рани. Ето как ще вляза:

Долнопробен убиец-кагебист нападна независима държава. Направи го гадно, подло, с мръсна усмивка на неславянското си лице. Не му се получи. Хвърли 150 000 професионални военни, за да превземе Киев и да направи шоу. Те, повечето, бяха убити от защитаващите се украинци. И той какво направи?

Прати още 300 000 орки, за да засипе с трупове защитниците на родината си. Междувременно вкара още ботокс в бузите си – за да изглежда… красив?… здрав?… умен?… жив?

Опита и други начини по неговия си – хвърли затворници (към 30 000 от тях умряха на фронта, но те за това бяха предназначени). Мобилизира случайни хора (със същото предназначение). Мята пушечно месо от година насам, неговите сънародници мрат като кучета в ужасяващи количества, но той твърди, че всичко „върви по план“.

Ясно е как ще свърши тази свинщина: Вариант 1: Украйна побеждава; Вариант 2: Украйна побеждава, а онова боклучаво, ботоксирано същество, натиска червеното копче.

Да ви успокоя: НАТО бди, НАТО не спи. НАТО вече се е прицелил където трябва. (Използвам мъжки род за НАТО, защото и означава „Северно-атлантически пакт“)

А ние, за жалост на парцала Костадинов, на т. нар. пРезидент и на оная, как й беше името – май Нинова – сме част от НАТО. За ужас на все още неизгонената с шутове посланичка леля Митрофанова. Тя пък хем недотам красива, хем нахална, хем недотам умна, хем на мъртвия Жириновски креатура.

Дали да се извиня за последното си изречение? Грозно е, признавам. Но не се извинявам – до гуша ми дойде.

Пък и госпожата не е дама, а нещо по-различно.

Покрай това по Българското Национално Радио едно боклуче (с неслучайната фамилия Волгин) превъзнася (срещу заплащане, няма как да е даром) световно отречения путинизъм. През това време българският народ му плаща с данъците си, честито!

Това плешиво, ниско, низко и мършаво същество ще продължи да го прави, докато му плащат от руското посолство и от Президентството на Република България.

Повярвайте: човечето ще продължи да дрънка простотии и след последната си заплата – то май наистина си е повярвало, а лудите са непонятни.

Все пак, нали затова са направени психиатричните клиники? Радиата са за друго.

Междувременно един боклук пак плаши целия свят с шибаното си червено копче.

Бих му отговорил по следния начин:

Въх!

Четете още

Избор на редактора