До обяд облаци, после дъжд

Днес ще е предимно облачно. До края на деня дъжд ще завали и в крайните югоизточни райони, а по-значителни количества ще има главно в централните северни райони. До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е предимно умерен. С него ще започне да нахлува хладен въздух и максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 10°, съобщава БТА.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд в северните райони ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване и Южното Черноморие. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода ще е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 2°.

Четете още

Избор на редактора