Драконовски мерки в Хаджидимово – 200 лева за псувни и пиене в автобуса

Драконовски забрани за жителите на община Хаджидимово. Освен стандартните ограничения за повреждане, чупене и замърсяване на общинска собственост, местните граждани съвсем скоро няма да имат право да се карат на обществени места и да се държат грубо и неуважително помежду си.

Това обаче съвсем не е всичко. Общинската наредба за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата и опазване на околната среда, посяга и на речниковия запас на хората. Забранява им да псуват на обществени места.

Наказанията също са драконовски – глобата за първо нарушение е 200 лева.  Фиш за 500 лева пък застрашава всички, които се провинят за втори път в рамките на една година.

Общинската управа наистина е безмилостна –гражданите вече нямат право да пият, пушат и превозват животни в общинските автобуси.

Списъкът със не свършва и с това. Забраняват се още къпането, прането и миенето във водоемите и други открити водни площи, откритото носене и употреба на взривни вещества, огнестрелно и хладно оръжие, прашки и др. /за скритото им носене забрана няма/, драскането на графити по стените, просенето и др., пише struma.bg.

Поставянето на сушилки за тютюн на тротоарите, също са в забранителния списък, защото затрудняват движението на хора и животни, както и паркирането там на коли – по същата причина.

Удар по джоба ще понесе и всеки, който закове рекламни табели върху дървета, чупи клони за бране на липов цвят, както и за влиза с домашни животни и птици в района на гробищните паркове.

Забранява се още клането на домашни животни на обществени места.

Все пак и кметството в Хаджидимово има сърце – предвидило е глоба от 20 лв. за „маловажните нарушения“.

Засега обаче не е ясно кои се смятат за важни. Предстои да разберем.

Четете още

Избор на редактора