ДСБ реши: Общи листи с „Промяната“ на изборите

Лидерите на трите партии в коалицията „Демократична България“ Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев се събраха на срещата на ДСБ. Дойде и съпредседателят на ПП Кирил Петков, за да призове за обединение.

ДСБ даде мандат на коалиция „Демократична България“ да се яви на парламентарните избори заедно с „Продължаваме промяната“. Решението бе взето на националното съвещание на партията по-рано днес.

Лидерите на другите две партии в коалицията Христо Иванов и Владислав Панев, както и съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков също дойдоха на срещата, за да призоват за обединение на „добрите сили“.

„Днес трябва да обсъдим по какъв начин ДСБ ще участва в общото усилия за вземане на властта в държавата. Заедно с нашите партньори от ДБ, ПП и заедно с всички хора, които искат радикала промяна! Заедно!“, каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по време на срещата.

Той определи „Демократична България“ като стожер на евроатлантическите ценности в страната. И пак повтори, че целта на ДБ и ПП е да вземат първия мандат за съставяне на правителство в 49-ия парламент.

Четете още

Избор на редактора