Дуа Липа получи албанско гражданство лично от президента

Британската поп певица Дуа Липа, дъщеря на родители косовски албанци, вече има албанско гражданство, съобщи TNN.

Много съм горда, написа суперзвездата в Instagram в неделя и благодари на президента Байрам Бегай и кмета на Тирана Ерион Велиай – последвано от емотикони като националното знаме на Албания и сърце.

Президентът Бегай написа в Twitter за 27-годишната певица: „Тя ни накара да се гордеем със своята международна кариера и ангажимента си към важни социални каузи.“

Липа е родена в Лондон през 1995 г. в семейството на имигранти албански родители Анеса и Дукаджин Липа от Косово. Започва да пее на пет години и е музикално повлияна от баща си, бивш певец и китарист на рок група.

Тя започва да публикува свои песни в YouTube, когато е на 14. Дебютният й студиен албум е издаден през 2017 г. През 2019 г. тя печели наградата Грами за най-добър нов изпълнител.

Заедно с баща си Липа съосновава фондация Sunny Hill през 2016 г. за набиране на средства с годишни концерти, провеждани в родното й Косово, за да помогне на хора, изпитващи финансови затруднения.

„Това е неописуема голяма радост от такова приемане, любов и всичко“, каза тя на церемонията по гражданството.

След това Липа се снима за паспорт, взеха й пръстови отпечатъци и подписа формуляр за заявление за лична карта и паспорт.

Липа ще завърши годишното си концертно турне на главния площад Скендербег в Тирана в понеделник, за да отбележи Деня на независимостта.

Четете още

Избор на редактора