Отложиха мача на Григор Димитров заради дъжда

Мачът на най-добрия български тенисист Григор Димитров от първия кръг на Откритото първенство на Великобритания беше отложен за сряда.

Поставеният под номер 21 Димитров трябваше да излезе днес на корт номер 18 срещу квалификанта Шо Шимабукуро (Япония), но срещата беше пренасрочена за утре заради дъжда, който заваля в ранния следобед в британската столица.

Мачът на Виктория Томова с Бернарда Пера бе прекъснат при 7:6 (7:3) за родената в Хърватия представителка на САЩ и 1:0 във втория сет за нашата тенисистка.

Швейцарската легенда Роджър Федерер се появи на Централния корт на „Уимбълдън“ за първи път след края на професионалната си кариера.

41-годишният Федерер, който е рекьордьор с осем спечелени титли от турнира, беше посрещнат с бурни овации от публиката. Той поздрави феновете, след което заедно със съпругата си Мирка заеха местата си в Кралския бокс до Принцесата на Уелс Катрин.

Швейцарският Маестро изигра последния си мач на Откритото първенство на Великобритания през 2021 година, а през 2019 година за последно достигна до финала, в който пропусна два мачбола и загуби от Новак Джокович (Сърбия).

Федерер сложи край на кариерата си през септември миналата година след 20 титли от Големия шлем и общо 103 трофея.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ATP Tour (@atptour)

Четете още

Избор на редактора