Дъщерята на президента с първа главна роля още като студентка

Дъщерята на президента Румен Радев – Дарина Радева, ще изиграе първата си главна роля във филма на Максим Генчев „1349“ по повестта на Иван Вазов „Иван Александър“.

Това съобщава пред „Площад Славейков“ режисьорът Генчев, който предизвика силно противоречиви коментари след филмите си за Апостола и Христо Ботев.

Лентата спечели субсидия за кинопроизводство от Българската национална телевизия тази година. Това ще бъде първата екранизация на повестта „Иван Александър“, по която Вазов прави пиесата „Към пропаст“.

В сценария, който не следва буквално текста на Вазов, Царство България се представя като развита европейска държава от XIV век. В царския двор четат Бокачо и Петрарка, а болярите и царската свита са типични европейски аристократи.

Дарина Радева – дъщерята на Румен Радев, и актьорът и режисьор Ники Илиев, влизат в главните роли във филма.

Младата актриса, която учи в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов, ще се превъплъти в Сара – еврейското момиче, в което се влюбва цар Иван-Александър. За ролята на царя режисьорът кани именно Ники Илиев.

“Филмът не се концентрира толкова върху живота на цар Иван-Александър, а по-скоро върху любовната история със Сара”, каза Ники Илиев.

Максим Генчев е и сценарист на историческия филм. Снимките се очаква да започнат през март догодина.

Четете още

Избор на редактора