Ева Грийн спечели 1 млн. от филм, в който не игра

Холивудската актриса Ева Грийн спечели съдебното дело срещу продуцентите на нереализиран филм, които осъди във Висшия съд в Лондон, предаде Ройтерс.

Френската актриса, известна с ролята си във филма „Казино Роял“, спечели съдебен иск срещу компаниите „Уайт лантърн филмс“ и „Ес Ем Си спешълти файнанс“ за хонорар от един милион щатски долара заради проваления научнофантастичен филм „Патриот“. В него Ева Грийн трябваше да е в главната роля.

Съдията по делото Майкъл Грийн в писмено решение казва, че актрисата има право да получи хонорар от един милион щатски долара.

Продуцентската компания „Уайт лантърн филмс“ заведе насрещен иск срещу Ева Грийн за нарушаване на договора. Адвокатите на фирмата твърдят, че актрисата е проявила нежелание да участва в проекта още преди началото на снимките през 2019 г.

Тя се яви в съда през януари, за да обясни, че е била притеснена, че продуцентският екип не е вложил необходимото в подготвителния период на филма.

Актрисата даде пример с обучение за каскадите в продукцията, което е било сведено от четири седмици на пет дни.

Според юристите на компанията Ева Грийн, която е и изпълнителен продуцент на проекта, е отправила необосновани искания за екипа, локациите и оборудването.

Те цитират съобщения в „Уотсап“ от актрисата, в които тя използва обидни думи за един от продуцентите и дори иска уволнението му.

Според съдията, въпреки че Грийн „може да е казала някои изключително неприятни неща“ за продуцента и екипа на продукцията, то „това е било породено от истинско чувство на загриженост“, предаде БТА.

„Борих се със зъби и нокти, за да защитя красивия филм, който обичах и бях подписала договор за него“, казва актрисата в разпространено изявление, цитирано от Ройтерс. „Продукция за кауза, която ми е скъпа – промяната на климата – и предупреждаваше за войните за ресурси и масовата миграция, които ще настъпят, ако не се справим с проблема…Отстоях позицията си и този път справедливостта възтържествува“.

Четете още

Избор на редактора