Единият близнак призна: Видях убийството на Димитър

Бях свидетел на убийството на моя приятел Димитър Малинов. Искрено съжалявам.

Това призна пред Районния съд в Пловдив единият от близнаците – Борислав Динков. И поиска да бъде пуснат на свобода. Думите му предизвикаха още по-голямо възмущение сред присъстващите хора от Цалапица, а майката Атанаска Бакалова през цялото време ридаеше.

„Да го беше защитил. Негов приятел си, как е възможно“, изкрещя към него през сълзи брадовчедка на убития Димитър Малинов, когато охраната извеждаше близнаците от залата. Те минаха невъзмутимо. По тях викаха и отправяха закани и останалите присъстващи. Вторият брат – Валентин, също призна през съда, че с 24-годишния Димитър са били приятели и много съжалявал.

Двамата са обвинени в помагачество на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Междувременно министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

Поводът е създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление убийство на Димитър Малинов, както и пропуски в работата досега. От МВР не уточняват за какво става дума, но запознати коментираха, че една от причините е, че тялото бе открито седмица след като Малинов бе обявен за издирване. В това време обвиненият за убийството Рангел Бизюрев успя да напусне страната.

Четете още

Избор на редактора