Жена ще свири на „Реал“, вдига много картони

Стефани Фрапар получи наряд да свири двубоя от последния кръг на груповата фаза в Шампионската лига между Реал Мадрид и Селтик. Мачът е сряда вечер на „Сантяго Бернабеу“.

Реал вече си осигури участието на осминафиналите, но ще търси задължителна победа срещу последния в групата тим на „детелините“, за да е спокоен за първото си място, тъй като води само с точка пред РБ Лайпциг преди последния кръг.

Жена ще ръководи двубой на „кралете“ за първи път в историята им, но 38-годишната Фрапар вече има достатъчно опит по европейските терени. Французойката свири в Лига 1, а направи дебюта си в Шампионската лига през декември 2020.

Тя бе първата жена, която свири мач на мъже в Лига 1 – между Амиен и Страсбург през април 2019, а няколко месеца по-късно ръководи и финала за Суперкупата на УЕФА между Ливърпул и Челси, който завърши с победа на „червените“ след изпълнение на дузпи.

Дебютът ѝ в Шампионската лига дойде през декември 2020, когато бе главен рефер при победата на Ювентус над Динамо Киев с 3:0 в Торино.

През този сезон Фрапар вече свири шест мача в Лига 1, два от Лига Европа и две световни квалификации, както и три мача от Лигата на нациите. В тези 13 двубоя французойката е показала впечатляващите 57 жълти и два червени картона.

Четете още

Избор на редактора