„Жените наистина плачат“ с Мария Бакалова с престижна номинация  

Българският филм „Жените наистина плачат“ е селектиран за Европейските филмови награди. Лентата на Мина Милева и Весела Казакова е сред 30 други, които ще се борят за отличието, с което се награждават най-големите постижения в европейското кино, съобщават от Националния филмов център.

Това е втората номинация за тях, след като първият им филм – „Котка в стената“, беше сред подбраните филми преди 2 години.

Във филма участват номинираната за „Оскар“ Мария Бакалова, Ралица Стоянова, Катя Казакова, Биляна Казакова, Весела Казакова, Йосиф Сърчаджиев.

Европейските филмови награди ще бъдат връчени на 10 декември в Рейкявик, Исландия.

“Селекцията на Академията се счита за една от най-добрите, които европейското кино може да предложи, и представя всяка година най-доброто от филмовите продукции на Европа.

С представени 27 европейски държави – както от ЕС, така и извън ЕС – списъкът с избрани филми отново илюстрира голямото разнообразие в киното в цяла Европа.

Церемонията по връчването на Европейските филмови награди – най-известната и престижна награда за европейски филм – се връчва от Европейската филмова академия (European Film Academy Production GmbH.)“, се казва в официалното прес съобщение на Европейската филмова академия.

Четете още

Избор на редактора