Жерар Пике опрощава 50 млн. евро на “Барселона”

Жерар Пике, който изненадващо обяви, че днес ще прекрати кариерата си, ще направи голям жест към „Барселона“ – клуба, с който постигна огромни успехи и в чиято история ще остане завинаги.

Финансовите отношения на 35-годишния футболист с каталунците са изключително сложни. През лятото Пике намали заплатата си, за да може бюджетът на “Барса” да се вмести в нужните рамки и новите попълнения да бъдат картотекирани. Това стана след уговорка бранителят да бъде компенсиран.

Общо Пике има да получава 80 млн. евро. От тази дължима сума обаче той ще вземе 30 млн., а с отказването си от другите 50 млн. ще помогне на клуба, който има чудовищни дългове.

Тази вечер на “Ноу Камп” предстои изключително емоционален мач. Както Пике обяви, той ще се сбогува с футбола с двубоя срещу “Алмерия” от Примера дивисион.

Жерар е юноша на “Барса” и играе за каталунците от 2008. Преди това защитникът носи екипите на “Манчестър Юнайтед” и “Сарагоса”. С Барселона Пике спечели 3 пъти Шампионската лига, суперкупата на УЕФА, световното клубно първенство, 8 пъти е шампион на Испания и вдигал 7 кралски купи. Пике спечели Шампионската лига и Висшата лига с “Манчестър Юнайтед”.

Има 5 гола в 102 мача за националния отбор на Испания, с който е световен и европейски шампион.

Защитникът бе в разширения състав от 55 играчи на испанския селекционер Луис Енрике за мондиала в Катар.

Четете още

Избор на редактора