Жертвите на жп катастрофата в Гърция вече са 57

57 са вече потвърдените жертви на тежката влакова катастрофа край гръцкия град Лариса. Втори ден страната е в национален траур. 80% от загиналите са млади хора на възраст между 18 и 35 години. Един-единствен младеж – 20-годишен студент от Волос – е оцелял от първия вагон на пътническия влак, който се блъсна челно с товарна композиция.

В областната болница в Лариса са настанени около 50 души – предимно млади хора, между 20 и 23-годишна възраст – те са с различни травми, но са стабилни. Двама души са в критично състояние и с опасност за живота, съобщи БНТ.

Аварийните екипи на мястото на катастрофата продължават работа вече второ денонощие – тежка техника, три крана и десетки доброволци, спасители, полицаи и военни са се включили в разчистването на отломките. В първите часове след инцидента те спасиха много хора, но от вчера до днес изваждат само загинали. През следващите часове се очаква да бъдат намерени още.

„Започнахме тази сутрин много рано да проучваме мястото. Сега опитваме да проникнем в третия вагон, парче по парче разчистваме. Картината е трагична, грозна , усещаш смъртта, усещаш тъгата. Не знам дали ще мога да се отърся от тези гледки там вътре . Неузнаваемо е. Със сигурност ще отнеме доста дни да се изчисти мястото, защото има много голямо количество отломки“, обясни Диа Павликяни, Гръцка федерация на доброволците за гражданска защита.

Четете още

Избор на редактора