Жълт код за горещо време в 24 области

Жълт код за високи температури е издаден от Националния институт по метеорология и хидрология за 24 области у нас за днес. Зелен е кодът само в София, София-град, Перник и Смолян, съобщи БНР.

Днес отново ще бъде слънчево и горещо, сочи прогнозата на НИМХ. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – около 34°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Локални краткотрайни валежи с гръмотевична дейност са възможни в Западна България. Вятърът ще е слаб, по най-високите части – до умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, на 2000 метра – около 21°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд – до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Четете още

Избор на редактора