Забележително. Леверкузен затвори сезона без загуба

Шампионът на Германия Байер (Леверкузен) победи с 2:1 като домакин на Аугсбург в двубой от последния кръг. По този начин съставът на Чаби Алонсо влезе в историята на Бундеслигата, след като стана първият, който прави цял сезон без загуба. Байер завърши с 28 победи и 6 равенства. Леверкузен продължава и уникалната си серия от 51-а срещи без поражение във всички турнири през този сезон.

Още в 12-ата минута Виктор Бонифейс изведе Байер напред в резултата. В 27-ата минута Роберт Андрих удвои преднината на своя тим след удар с пета. Аугсбург върна един гол в 62-рата минута чрез Мерт Кьомюр.

Байерн (Мюнхен) допусна обрат с 2:4 при гостуването си на Хофенхайм и така завърши на трето място. Втората позиция си спечели Щутгарт, който се наложи с 4:0 над Борусия Мьонхенгладбах.

„Баварците“ поведоха в първите шест минути с 2:0 след точни удари на Матис Тел и Алфонсо Дейвис. Само две минути по-късно Максимилиан Байер обаче успя да намали, а през второто полувреме хеттрик на Андрей Крамарич донесе пълен обрат за Хофе.

Другите две места в квотата за Шампионската лига бяха заети от РБ Лайпциг и Борусия Дортмунд. В групите на Лига Европа ще играе Айнтрахт Франкфурт, а в тези на Лига на конференцитете – Хофенхайм.

В битката за оцеляване късмет имаше Унион Берлин, който стигна до късен успех с 2:1 над Фрайбург, което остави берлинчани в Бундеслигата. Бохум допусна поражение с 1:4 от Вердер Бремен и ще играе плейоф за оцеляване срещу Фортуна Дюселдорф, който зае третата позиция във Втора Бундеслига.  Своя елитен статут загубиха Кьолн и Дармщад, предава БТА.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора