Играчите на Байерн няма да дъвчат дъвки в Сингапур

Футболистите на Байерн (Мюнхен) пристигнаха в Сингапур, което е втората спирка от 11-дневното им азиатско турне, но се оказва играчите трябва да следват изненадващо много правила, които изглеждат почти абсурдни на пръв поглед.

Най-категорично им беше забранено да дъвчат дъвки, като интересното е, че консумацията на дъвки е забранена на цялата територия на Сингапур и дори внос не се допуска, съобщава „Bild“. Законът е в сила в южната съседка на Малайзия от 1992-а година, като според повечето туристически агенции целта е намаляване на замърсяването и поддържане на обществените пространства чисти. Сингапур е град-държава, чието население расте много бързо и заради раждаемост, и заради наплива от емигранти от бедни азиатски страни. Изключение се прави за тези граждани, на които се налага да използват дъвка поради здравословен проблем. Тогава жителите на Сингапур могат да я получат само с рецепта в аптеките.

Освен това обаче германските футболисти трябва да внимават и да не пушат на публични места, тъй като това също е строго забранено в най-малката държава в Азия и може да доведе до глоба от няколко хиляди евро.

Нещо, което вероятно е малко значимо за гостите от Мюнхен, е забраната за употреба на алкохол. Според законите в Сингапур, алкохолът не може да се консумира по улиците на Сингапур между 23:30 и 7:00 сутринта. Но предвид факта, че те са спортисти и едва ли имат желание да прекаляват с туристическото настроение, тази забрана за нощното пиене едва ли им е проблем.

Също така са им отправили предупреждение, че по време на разходките из града могат да бъдат уличени в замърсяване на околната среда и да отнесат глоби.

Тяхната среща по време не престоя им в Сингапур е утре, 2-и август, когато ще играят с Ливърпул.

Четете още

Избор на редактора