Задържаха кандидат-депутат на Доган

Задържан е кандидат-депутат от коалиция „Алианс за права и свободи“, заяви за БТА защитникът на задържания- адвокат Йордан Киров. По думите му Джейхан Ибрямов е отведен в следствения арест заради купуване на гласове.

Адвокат Киров допълни, че в сряда вечер жилището на кандидат-депутата е било претърсено.

Представители на Комисията за противодействие на корупцията са иззели документи по друго производство. Претърсването е приключило.

По думите на адв. Йордан Киров оттук нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на задържания кандидат за народен представител.

По информация на Нова телевизия става въпрос за депутата Джейхан Ибрямов. Акцията е била порведена „по неотложност“, като по неофициална информация има и повдигнато обвинение за подкуп и купуване на гласове.

Че нещо странно се случва с Ибрямов пръв съобщи евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, който също избра страната на почетния председател в конфликта в движението. В пост във Facebook в сряда вечер той написа, че Джейхан Ибрямов е изчезнал от три часа насам.

Впоследствие и съпругата на независимия депутат съобщи в социалната мрежа, че не знае къде се намира мъжът й.

Биршен Ибрямова публикува пост, в който потвърди за обиска в семейното им жилище в София от екипи на Комисията за противодействие на корупцията.

Четете още

Избор на редактора