Задържаха убиеца на Митко от Цалапица

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан, съобщи Фокус, позовавайки се на свои източници. Той е бил арестуван в Дания. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

Рангел Бизюрев е задочно обвинен за убийството на Димитър Малинов още от юли. Оттогава е и европейската му заповед за арест. Знаеше се, че е заминал за Германия, но не и движението му след пристигането в страната.

Като негови помагачи бяха задържани близнаците Борислав и Валентин Динкови. Те вече са предадени на съд за това, че на 20 срещу 21 юли в Цалапица са помогнали на Бизюрев да скрие трупа.

Бизюрев тази сутрин е задържан в Кралство Дания, докато мие стъкла, обяви официално на брифинг шефката на окръжната прокуратура в Пловдив Ваня Христева. Това става 4 месеца след смъртта на 24-годишния мъж.

„Макар и в немалък период от инцидента се достигна до този резултат благодарение на партньорските служби“, каза тя. Твърди, че през това време службите работили усилено.

„Повярвайте ни, това беше единствената ни цел да изясним фактите и обстоятелствата на това тежко престъпление“, допълни Христева. Надява се в най-кратък срок компетентните власти да се произнесат и Бизюрев да бъде предаден на българското правосъдие.

„Той е задържан в 9,41 часа днес провинциален град на Дания, където беше започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Информацията за пребиваването му там е получена по реда на международното полицейско сътрудничество“, обясни Стефан Джолев, началник-сектор в Главна дирекция национална полиция.

Самоличността му като физически белези не е била променена. Службите успели да разберат къде се намира едва вчера.

Четете още

Избор на редактора