Залцбург ще играе на Световното клубно през 2025 г.

Футболистите на Залцбург са последните представители на Европа на Световното клубно първенство, което ще се проведе през лятото на 2025 г. в Съединените американски щати, съобщиха от Световната футболна федерация (ФИФА).

Шампионът на Австрия се класира за Световното клубно първенство благодарение на елиминирането на Арсенал от Байерн в четвъртфиналите на Шампионската лига.

Световното клубно първенство ще се проведе за първи път в нов формат, с 32 клуба, следващата година в САЩ от 15 юни до 13 юли.

Засега са известни 24 участващи клуба, а остават още осем места. Известни са и имената на всички 12 клуба, които ще представят Европа.

Освен Залцбург това са Реал и Атлетико, Манчестър Сити и Челси, Байерн и Борусия Дортмунд, Пари Сен Жермен, Интер и Ювентус, Порто и Бенфика.

Азия ще бъде представена от Урава, Ал Хилал и Улсан.

От Южна Америка засега мястото си осигуриха бразилските клубове Палмейрас, Фламенго и Флуминензе. От Северна и Централна Америка в първенството ще играят мексиканските клубове Монтерей и Леон и американският Сиатъл.

Египетският Ал Ахли и мароканският Видад са представители на Африка. Океания в Америка ще бъде представена от новозеландския град Окланд.

Останалите осем места ще бъдат заети от три клуба от Южна Америка, два от Африка и по един от Азия, Северна и Централна Америка и Съединените американски щати.

Четете още

Избор на редактора