Започнаха да мият софийските улици – вижте къде

Във връзка с повишаване на среднодневните температури започна плановото миене с автоцистерна и маркуч на улици и булеварди на територията на столицата, съобщиха от Столичната община.

Създадена е организация от Столичен инспекторат и е възложено на фирмите по чистота да почистят регулите от наноси, както и да извършат профилактика на дъждоприемните шахти, след което да започнат миене на пътните платна и тротоарите. Извършват се и уборки на междублокови пространства.

Поради факта, че в по-голямата си част улиците ще се мият в дневна смяна, може да се създаде затруднение в трафика. От Столична община напомнят на шофьорите да карат внимателно и да се съобразят с извършване на дейността.

Във вторник се планира измиване на булеварди и улици в районите „Подуяне“, „Младост“, „Триадица“, „Лозенец“, „Нови Искър“, “Студентски“. Ще се мият: ул. „Добротич“, ул. „Братанин дол“, ул. „Т. Каблешков“, бул. „Арсеналски“, бул. „Филип Аврамов“ – б, ул. „Сребърна“, бул. „Симеоновско шосе“ и бул. „Драган Цанков“.

Четете още

Избор на редактора