Затварят училища и офиси в Южна Гърция заради снега

Училищата в област Атика, Южна Гърция, ще останат затворени в понеделник, а часовете ще се провеждат чрез платформи за дистанционно обучение, съобщи ekathimerini.com, позовавайки се на Министерството на образованието.

Управителят на Атика Йоргос Патулис каза, че всички начални и средни училища в областта – независимо дали частни или държавни – ще останат затворени в понеделник, след метеорологичния фронт „Барбара“, който се прогнозира да донесе още сняг, суграшица, силен вятър и ледени условия в началото на седмицата.

Министерството на образованието каза, че часовете ще се провеждат онлайн във всички райони на Гърция, където училищата ще останат затворени в понеделник.

Решението за Атика включва и всички детски градини и ясли.

Метеорологичните условия ще бъдат оценени и ще бъде направено съответно съобщение за вторник, казаха властите.

В същото време служителите в гръцкия държавен сектор ще работят от вкъщи в понеделник, съобщиха властите на правителството и агенциите в неделя следобед след среща относно тежкото метеорологично явление „Барбара“.

С обилен снеговалеж в неделя и суграшица, силни ветрове и ледени условия, които се очакват в понеделник, говорителят на пожарната Йоанис Артопойос каза, че срещата за климатичната криза и гражданската защита също препоръчва дистанционна работа и в частния сектор, където е възможно.

Издадено е ново SMS предупреждение чрез номер за спешни повиквания 112 до жителите на Евия, Беотия (Виотия), Фтиотида и Магнисия в Централна Гърция, включително Спорадските острови, за ограничаване на движенията им до абсолютно необходимото. Тези региони на Централна Гърция претърпяха обилен снеговалеж, ветрове с висока скорост и ниски температури от събота вечерта.

Четете още

Избор на редактора