Затвори най-големият хотел в Поморие, 500 са без работа

Най-големият апарткомплекс в Поморие – „Сънсет Ризорт“ затвори и освободи от работа близо 500 души. Причината е, че на 4 октомври е спрян токът на комплекса заради неплатена сметка от 800 000 лева, съобщи БНР.

Споровете между собствениците на комплекса и собствениците на апартаменти продължават близо 10 години.

До тази ситуация се стигна, след като собствениците на апартаменти, повечето ирландски граждани, отказват да плащат такса за поддръжка на общите части и дължат сума надвишаваща 1,8 млн. лева.

Преди две години заради неуредени сметки между собствениците и притежателите на апартаменти избухна скандал.

Евродепутатът Клеър Дейли в резолюция на Европейския парламент посочи този случай като проблем с Върховенството на закона в България.

Кметът на Поморие Иван Алексиев коментира, че ситуацията ще има особено негативен ефект върху развитието на туризма в Поморие и най-вече върху кв. „Св. Георги“.

„450-500 души вече са освободени, доколкото ми е известно. Това е вследствие на неадекватната държавна политика в областта на туризма. Как това министерство на туризма не можа да направи един закон, който да обособи частите в хотелите, които се продават. В момента виждаме скандали – не могат да се разбера за тока, не могат да се разберат за водата, за общите части“, каза още Алексиев.

Комплексът затваря за неопределен срок, със сигурност няма да работи догодина.

Четете още

Избор на редактора