Захлаждане днес, летни бури в цялата страна

Хладен въздух прониква днес, първо в западната част от страната, а по-късно през деня и в Източна България, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места явленията ще са интензивни и има условия за градушки.

Жълт код заради бурите е обявен в цялата страна в последния ден на юли.

По-късно вечерта валежите в повечето райони ще спрат.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София – около 28 градуса, според прогнозата на НИМХ. .

Над планините облачността ще е предимно значителна. Ще има валежи от дъжд придружени с гръмотевици, на повече места и по-значителни преди обяд в масивите от Западна България. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 22°,а  на 2000 метра – около 14 градуса.

Край морето до обяд ще грее слънце. В следобедните часове на отделни места по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, сутринта предимно от юг, около и след пладне – от изток. На брега термометрите ще се качат на брега до 28°, а сред вълните от 2 бала – до 24 градуса.

Във вторник посрещаме август със слънце. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29° и 34°, по Черноморието – между 26° и 28°. И в сряда ще се задържи предимно слънчево. По-късно през деня, под влияние на преминаващо северно от страната атмосферно смущение, над Северна България и планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Четете още

Избор на редактора