Защо Морган Фрийман бе с черна ръкавица на Оскарите

Легендарният Морган Фрийман се появи на 95-ата церемония на наградите „Оскар“ в компанията на Марго Роби, за да отбележат 100-годишнината на Warner Brothers Studios.

Зрителите забелязаха, че Фрийман носи черна ръкавица на лявата си ръка. Мнозина предположиха, че това е екстравагантно решение на стилистите. Причината обаче е друга, пише The New York Post.

През 2008 г. актьорът преживя тежка катастрофа в Мисисипи. Колата му излиза от пътя, преобръща се няколко пъти и пада в крайпътната канавка. Наложило се да режат ламарини, за да стигнат парамедиците до него.

Нараняванията на Фрийман се оказват много тежки, прекарва 4 часа на операционната маса. Лекарите спасяват живота му, но нервите на лявата му ръка остават увредени завинаги.

Вследствие на нараняванията актьорът не може да движи лявата си ръка, а болките в рамото му са непрестанни. Това налага носенето на ръкавица, която да облекчава симптомите му.

Голямата слава за Фрийман идва през 1994 г. след участието му във филма „Изкуплението Шоушенк“. Участва още в „Смъртоносно влияние“ и в продължението на „Целуни момичетата“. През 2005 г. Печели „Оскар“ за поддържаща роля за филма „Момиче за милиони“.

Четете още

Избор на редактора