За положителните страни на хартията

Погледнето го откъм положителната МУ страна!

В резултат на практическото отменяне на машинния вот, ще се получи огромен отлив откъм чекмеджетата къмто бюджетите на малцинствените групи.

Последните от своя страна веднага ще вложат получените откъм чекмеджетата приходи в националната икономика и най-вече къмто игрите на щастието, които ГЕРБ закри за Божков, но откри за своите.

Част от тези огромни приходи ще се влеят във цигарената и винената индустрия, което няма как да не даде положителен икономически ефект.

Нито лев от тези приходи няма да се влее в лошите монополисти, продавачи на ток и вода, защото споменатото по-горе малцинствено население хич, ама хич, не се занимава с отхранването на монополистите.

Така ще има движение на пари – стока – пари прим /или обратното/, което лицето Борисов е изучавал в пожарникарския институт и знае, че то е определящо за развитието на икономиката и оттам на страната.

Така решението за отмяна на машнното гласуване всъщност ще предизвика огромен тласък в икономическото развитие на България и вероятно това е великият план на Борисов – чрез чести избори – към излизане на страната от последните места в икономическите класации.

От друга страна ще нарасне чувствително изборната активност, което пък ще направи управлението на новата коалиция още по и все по-легитимно. И ще ви гарантира да си гледате Пеевски от първия ред на парламента, защото тази гледка наистина няма равна на себе си…

Какво по-хубаво от това да се постигне тласък в икономическото и политическо положение на народа?

И какво по-прекрасно от това да се събудиш и да чуеш  великите думи /абе този човек кога си поема дъх?/ на най-великия от великите политически деятели на нова България.

Така ми е липсвало…

Ако искате, можете да се разходите до площада, за да се възпротивите. Ако пък не искате, можете да си останете у дома, за да подкрепите лицето ББ.

От Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията.

Четете още

Избор на редактора