За първи път българска щафета ще участва във финално плуване на световно

За първи път българска щафета ще участва във финално плуване на световно първенство! Историческото постижение донесе квартетът ни на 4 по 200 метра свободен стил на шампионата в малък басейн, който се провежда в Мелбърн.

Петър Мицин, Калоян Братанов, Антъни Иванов и Йордан Янчев се представиха много силно и регистрираха 6-о време в сериите с 6,56,42 мин. С това те поставиха и нов държавен рекорд в дисциплината.

На първи пост 17-годишният Мицин също счупи най-доброто българско постижение с 1,43,76 мин. Финалът в дисциплината е от 12,45 ч и ще бъде предаван по БНТ 3.

В него ще участват още САЩ, Япония, Италия, Австралия, Република Корея, Испания и Канада. България ще стартира в 7-и коридор.

„Първият финал на щафета в историята на Българското плуване на малък басейн в състав (Петър Мицин 1.43.7-нов рекорд на българия на 200м свободен стил, Калоян Братанов-1.43.6, Антъни Иванов 1.43.5, Йордан Янчев 1.45.2, общо време 6 минути 56 секунди, с което изхвърлихме действащите Световни Рекордьори Бразилия, които се наредиха 9-ти. Влизаме на финала с 6-то време. Най-силната генерация в историята на Българското Плуване !!!“, написа във фейсбук Антъни Иванов.

Четете още

Избор на редактора