За първи път жена ще управлява Лос Анджелис

Лос Анджелис за първи път в историята си ще бъде управляван от кметица, след като местните избори в бяха спечелени от Карън Бас, показват  прогнозите на американски медии.

Бас е победила милиардера и предприемач в сферата на недвижимите имоти Рик Карузо и ще поеме управлението на града от настоящият кмет Ерик Гарсети, съобщиха CNN и ABCС.

„Това е моят дом и съм готова да служа с цялото си сърце. И моето обещание към вас е, че ще започнем работа незабавно още от първия ден“, се казва в изявление на Бас, публикувано в Twitter.

Тя отбеляза, че е провела телефонен разговор с Карузо и се надява, че той ще продължи да играе роля в града, който и двамата обичат“.

„Поздравления на новоизбрания кмет Бас! Това е исторически момент и победа за жителите на Лос Анджелис“, написа Гарсети в своя публикация в Twitter.

Когато през септември миналата година Бас обяви, че се кандидатира за кмет, тя каза, че неин основен приоритет ще бъде борбата с кризата с бездомните хора в Лос Анджелис, който е вторият по брой на населението град в САЩ.

Бас е бивша председателка на местното щатско събрание и парламентарист в Конгреса. Тя е и съоснователка на неправителствена организация в Лос Анджелис, занимаваща се със социални и икономически проблеми.

През 2020 г. Бас беше в списъка на президента на САЩ Джо Байдън с възможни кандидати за вицепрезидент.

Четете още

Избор на редактора