За 120-ти път Празник на розата в Казанлък

Богата програма очаква жителите и гостите на Казанлък днес по случай празника на града. Започва и кулминацията на 120-ия юбилеен Празник на розата. Начало на тържествата ще бъде дадено на централния площад “Севтополис” с тържествен водосвет за здраве и благоденствие, съобщава БТА. Програмата ще продължи с отбелязване на 147-ата годишнина от гибелта на революционера Христо Ботев, което ще започне със знаменно шествие под надслов “Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира” и ще завърши с церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Ботев в парк “Розариум”.

Празникът на Казанлък ще продължи с тържествена сесия на местния Общински съвет в залата на Художествената галерия и Исторически музей “Искра”, по време на която ще бъдат връчени званията на новоизбраните почетни граждани. По предложение на кмета Галина Стоянова и с единодушното съгласие на всички общински съветници, това са прокуристът на компанията за хидравлични изделия “М+С Хидравлик” Владимир Спасов и кардиологът и основател на телемедицински център “Чекпойнт Кардио” д-р Бойчо Бойчев. В почетната книга на Казанлък ще бъде вписано името на директора на Музея по фотография и съвременни визуални изкуства Стефан Папукчиев.

Вечерта на сцената на централния площад “Севтополис” ще започнат и кулминационните дни на тазгодишния Празник на розата. В 19:30 часа ще бъде представена колекцията пролет – лято на модна къща “Жени Стил” на дизайнера Евгения Живкова. Нейно дело тази година са и роклите на новоизбраната Царица Роза Кристина Попова и нейните подгласнички. Тоалетите на трите избраници също ще бъдат показани по време на дефилето, посочи за БТА Евгения Живкова.

Четете още

Избор на редактора