Звезда на НБА влезе в казармата във Финландия

Звездата на НБА Лари Марканен влезе в казармата. 25-годишният нападател на „Юта Джаз“ е войник в Спортната школа на отбраната на Финландия в поделението „Сантахамин“, близо до Хелзинки.

„Това е задължително, трябваше да го направя, но в същото време се гордея с това. Мисля, че давам пример и съм уверен, че мога да го направя по начин, който няма да повлияе на подготовката ми за следващия сезон“, заяви новобранецът.

Всеки гражданин на Финландия от мъжки пол е длъжен да отслужи военна служба до 30-годишна възраст. Баскетболистът първоначално планираше да го направи след края на миналия сезон, но когато тогавашният му отбор „Кливланд Кавалиърс“ стигна до плейофите, той трябваше да отложи изпълнението на дълга си.

В Спортната школа на отбраната много от най-добрите спортисти на Финландия изпълняват военната си служба.

Маркканен отбелязва, че Школата помага на атлетите да останат в игрова форма: „Разбира се, бих предпочел да тренирам както обикновено, но съм чувал, че правят добра работа за комбинирането на двете. Там сте в състояние да вършите работата си като спортист и основното си военно обучение едновременно“.

Марканен оставя зад себе си най-силния си сезон в Лигата на извънземните до момента, като има средно по 25,6 точки, 8,6 борби и 1,9 асистенции на мач и това му донесе първо участие в Мача на звездите в НБА, припомня The Salt Lake Tribune.

Четете още

Избор на редактора